Tagad Latvijā pārtikas piegādes tirgus pieprasījums arvien pieaug. Kā arī neskatoties uz dažādiem ekonomikas lejupslīdes momentiem, gatavo ēdienu piegādes tirgus ar katru gadu pieaug apmēram par 15-20%. Un saskaņā ar ekspertu viedokļiem šī tendence turpināsies, tā kā cilvēkiem parasti ir būtisks jautājums, kur pasūtīt garšīgu kliņģeri. Un nav būtiski vai runa ir par kādu restorānu vai vienīgi kāda maza konditoreja. Arī konditorejas Rīgā, kā arī citās pilsētās sāk piedāvāt tortes pēc pasūtījuma, turklāt palielinot savus piedāvājumu, kur tiks iekļauti arī izbraukuma banketi. Tai skaitā arī maza konditoreja piedāvā cilvēkiem ne vien sagatavot uzkodas banketam, bet, protams, arī tiks sagatavota pilnīga banketu ēdienkarte, kā arī nodrošināta galdu klāšana izbraukumā.

Uzzini vairāk – http://www.francumaize.lv/produkcija/uzkodas/

Gribat pasūtīt torti? Pamata nianses, kam jāvērš vērība

Ņemot vērā to, ka tortes pēc pasūtījuma tiek izgatavotas konkrētam pasūtījumam, lai neapmulstu iespējamās izvēlēs, aplūkosim variantu, kad konditorejas izstrādājumi vai tortes pielāgoti pasākumam. Uz kāzām parasti vēlas pirkt torti ar vairākiem stāviem un ar skaistiem rotājumiem. Taču konditorejas Rīgā iesaka skaitīt apmēram 150-200g tortes uz vienu cilvēku, šajā gadījumā var saprast, cik tad lielu pasūtīt torti. Un vēl tortes dizains, labāk būtu, kad ir pielāgots kopējam kāzu stilam. Laba ideja jau ir konditorejas izstrādājumi ar dažnedāžādām garšām. Meklējot torti kolēģim, labāk jau ir tāda veida tortes uz pasūtījumu, kuras ietver sevī lakoniskumu vai nebūs divdomīgs variants, tas attiecas arī uz pildījumu. Turpretim, bērnam dzimšanas dienā labāk būs pasūtīt torti, kas būs koša vai izrotāta ar multfilmu tēliem. Kaut gan vislabāk, lai konditorejas izstrādājumi bērnu svētkiem, nav ļoti saldi, jo tas nenak par labu bērnu organismam.

Banketu ēdienkarte un arī galdu klāšana izbraukumā, kam tad pievērst īpašu vērību?

Kad būs plānoti banketi, un būs atrasta konditoreja, kur piedāvājumā tad ir galda klāšana un arī iespēja pasūtīt torti, ir jau vēl pāris lietas, kam jāpievērš uzmanība. Viesu skaits, kas nozīmē to, ka kad tiek rēķināti un sastādīti paši banketi, jāvadās no vispārpieņemtām ēdiena daudzuma normām. Būtiski, lai pati galda klāšana nebeigtos ar pustukšiem galdiem, bet nevajadzētu būt pārak daudz ēdiena. Aktuāli, tomēr, lai ibanketi būtu labi organizēti arī no personāla puses. Būtiski, lai banketu ēdienkarte atbilstu sezonai, vasarā iekļaujot vieglas uzkodas banketam, bet, piemēram, ziemā būtu sātīgas uzkodas. Brīdī, kad tiks izstrādāta banketu ēdienkarte, būs japārzin viesi, jo var būt veģetārieši, bērni un citi īpašie gadījumi. Bez šaubām, ievērojot visas nianses galdu klāšana cenas attiecībā var būt dārgāka, bet Jūsu pasākums būs pārdomāts un ideāls.